onsdag
2010-03-31 @ 22:41:45 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
jag har egentligen ingenting att skriva, det känns rätt meningslöst att ha en blogg när man egentligen inte kan skriva allt eller när det egentligen inte händer någonting speciellt i mitt liv.

väskan jag hade hoppats kunna köpa denna månaden får vänta tills nästa månad, det gick loss en del när vi var på ikea och jag måste ju kunna försörja theo resterande dagar fram tills jag får pengar igen. vi åker i alla fall till trollhättan imorgon och spenderar påsk där. vi åker tåg alldeles själva, jag och theo. jag hoppas att det går lika bra som när vi åkte till lidköping, för det är rätt pinsamt att han en ledsen/arg/hysterisk liten pojke på ett ställe där man inte kan gå ifrån och egentligen inte kan göra så mycket. förhoppningsvis sover han väl mestadels av resan.

hela dagen idag har gått åt till att ha sovmorgon, skriva om mitt cv och packa. den där biten med att packa går aldrig riktigt bra. har fortfarande inte fått ner allt och har stora problem med vad jag ska ha för kläder. känns som jag packat ner alldeles för mycket till mig men nästan ingenting till theo, stackare.

kan bjuda på en några veckor gammal bil på theo när vi hade balkonghäng och livet var sådär soligt.

måndag
2010-03-29 @ 14:59:20 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
åh, jag vaknade inte alls på bättre humör imorse och det verkar inte theo ha gjort heller. det är inte kul att känna sig så fruktansvärt opepp på att ta hand om en liten kille när jag själv inte orkar någonting.

ska i alla fall ut på promenad och kaffe senare ikväll med theo och elin, får hoppas vi alla är på bättre humör då.
...
2010-03-28 @ 22:06:52 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
på tisdag ska min lilla familj bege sig till tenhult och förhoppningsvis och äntligen skaffa sig ett soffbord. fast jag vet att detta soffbord enbart kommer täckas med en jävla massa skit alternativt kommer det inte finnas någonting på bordet, utan det kommer ligga på golvet nedanför på grund av theo. han har förresten redan hunnit läsa alla tidningar min mamma kom med igår som tur var hann även jag läsa dom innan också.

på riktigt så har jag haft en riktig skitdag, theo har haft förståelse för detta och vart riktigt mysig mot mig efter johan gick till jobbet. känner mig bara allmänt trött och hängig och orkar inte så mycket men är ändå sjukt sugen på att måla theos möbler, får kanske vänta tills imorgon. ska kanske testmåla lite på hans vägg, för att se hur tapeten klarar färgen. insåg förut att jag måste börja packa inför torsdag också, för att enbart få med mig det mest nödvändiga men jag är faktiskt rätt bra på att packa, sålänge det inte kommer till mina egna kläder, jag tar alltid med mig alldeles för mycket kläder och råkar alltid köpa lite mer kläder påvägen. alltid.

god natt
söndag
2010-03-28 @ 14:59:15 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
lördagen bjöd på besök från mamma, pappa och kenneth. vi köpte färg och lite annat behövligt till theos rum (ja, och balkongmöbler till mig och johan också) så igår kväll efter theo somnat satte vi oss och började grundmåla theos möbler, och jag har fortsatt lite nu på dagen. imrogon ska jag börja måla påriktigt och förhoppningsvis så är dom färdiga när jag och theo kommer tillbaka ifrån trollhättan. jag har färg överallt, haha. det var lätt att få av färgen från händerna, men det har liksom fastnat på mitt nagellack så accetonen åker väl snart fram. har till och med invigt både hemtelefon och vår lilla bänkdiskmaskin, båda fungerar finfint.

idag har jag vaknat på helt fel sida, känner mig bara hängig och orkar ingenting. har inte orkat ladda batteriet till kameran, därför jag inte lagt upp så mycket bilder det senaste.

later
fredag
2010-03-26 @ 12:02:06 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
jag är helt slut i hela kroppen, theo sover och jag borde egentligen göra det samma. tanken var att jag skulle börja städa i köket när theo sov, men det tog sån jävla tid att få theo att ligga ner i sängen att jag inte orkar tänka på städning just nu. som tur är så slutar johan tidigt och kan ta theo efter jobbet så att jag kan storstäda i hela lägenheten. min mamma och pappa kommer imorgon, min bror också såklart. så jag vill gärna städa så att dom tror att det alltid är lika fint hemma. haha. just nu är lägenheten inte redo för spontanbesök ifrån någon, det är den i och för sig aldrig, trots att jag faktiskt städar och plockar undan nästan varje dag.

sitter och kollar lite på ikea också, vad som skulle kunna köpas därifrån imorgon, ska kolla in lite andra sidor också innan jag vet vart vi ska handla. har fått tag på en leksakskista till theos rum, på blocket. den finns i göteborg och jag ska hämta upp den på torsdag när jag och theo ska åka tåg alldeles själva. lite nervöst, att åka tåg själva alltså.



såhär stökigt ser det alltid ut runt theo, runt mig själv är det alltid stora klädhögar, diskhögar och dammråttehögar
onsdag
2010-03-24 @ 18:04:21 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (1)
är det någon som brukar vara inne på lookbook och kolla? jag menar, hur orkar folk? ja, jag är en av dom som tror att människorna på bilden alltid ser lika fräscha och snygga ut, från det att dom kliver ur sängen på morgonen fram tills det att dom går och lägger sig på kvällen. varje gång jag försöker vara sådär fräsch så slutar det alltid med att jag ser lika ofräsch ut. vet inte om det handlar om mina kläder eller min inställning till det hela, eller helt enkelt att folk alltid kommer vara snäppet snyggare än vad jag är.

jag pratade med johan om att köpa brun utan sol, nu när jag ändå hade hittat lite på rabatt. han sa att om jag ville gå runt och vara orangea så kunde jag ju köpa. då minns jag ändå när jag för 4 år sedan testade detta för första gången och gick till skolavslutningen alldeles brun/orangea fläckig. vill jag gå igenom det där igen eller ska jag få tummen ur och ta mitt rabattkort och skaffa ett solariumklippkort på ett gym här i närheten? fixar jag medlemskap på samma gym så blir det faktiskt inte så farligt dyrt att sola solarium.
har idag hunnit lämna in ansökan om semester, 5 veckor i sommar. känns som det inte är någon idé för mig att ens börja jobba, jag kan vara kvar hemma och ändå få pengarna. sounds good? det är ju inte egentligen det att jag är så lat som jag verkar (haha!) utan att jag mer är av den bekväma sorten som gärna gör så lite som möjligt för så mycket pengar som möjligt. men jag ska inte klaga för jag har faktiskt ett jobb som jag tycker är rätt kul, eller tyckte i alla fall det innan jag blev mammaledig det återstår att se vad jag tycker när jag kommer tillbaka.
god morgon
2010-03-24 @ 11:20:18 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (1)
fick sovmorgon idag och gick upp runt halv tio. låg och funderade på om jag skulle börja söka jobb i hela sverige istället för bara västra götaland och jönköpings län. kom fram till att jag skulle kunna söka i skåne också, fast ångrade mig litegranna när jag insåg att theo då antagligen kommer börja prata skånska. jag har lite problem med det där, dialekter. jag har svårt att veta vart någon kommer ifrån bara genom att höra hur dom pratar (om dom inte pratar grov stockholmska, skånska eller norrländska) jag har alltid fått kommentarer om min dialekt, att den låter annorlunda, att den är lite bonnig och lite så. själv har jag inga problem med min dialekt, jag och johan pratar olika, ingen av mina vänner har samma, min dialekt skiljer sig till och med från min familj. och det är inte det att den har beblandats med jönköpingsdialekten, för det har den inte. jag är rätt duktig på att inte påverkas av sånt där, med undantag för vissa ord då möjligen. nej, jag ska nog sätta igång och leta jobb i vissa delar av sverige, dom delarna där dom har acceptabel dialekt.
update: det är nu jag känner att jag borde hängt med lite mer på geografilektionerna, eller att vi kanske skulle läst lite mer geografi i skolan. jag är inte så bra på det där med län och vad som ligger vart.
sova
2010-03-23 @ 17:22:13 / Permalänk till inlägget / theo / Kommentarer (0)
det finns vissa stunder då jag och theo inte riktigt tycker om varandra. det är när jag vill att han ska sova och han somnar, när jag bär honom, men vaknar såfort jag lägger honom i sängen och så kan det hålla på. han somnar när jag bär honom, vaknar när jag lägger ner honom. det tog mig över en timma att få honom att somna nu på eftermiddagen, han vägrade läggas ner i sängen, han vägrade sitta och leka, han var bara ledsen. och jag blir frustrerad för allt jag kan göra är att gå och bära på en liten kille som väger 12 kilo. det bästa är när han väl går med på att somna i sin säng och jag kan vila ryggen. det är vid sånna här tillfällen man ångrar att han blivit van vid att bli buren, och tro mig, jag har försökt att bara lägga honom i sängen och försöka få honom att somna där, men det är så svårt när han ställer sig upp och gallskriker allt vad han har så tårarna sprutar och ansiktet blir rött av ilska. enda gången han vägrar somna bärandes är när han ska somna för kvällen, då vill han gärna somna liggandes i min säng och gosa. det positiva man får ut av den jävla stunden det tar att få honom att somna är väl att han kommer vakna och vara glad och vilja leka en hel del. det är lite jobbigt ibland att jag är hans favorit.

fick i alla fall sovmorgon till halv åtta imorse, det är ju alltid något.

theos rum
2010-03-22 @ 22:04:16 / Permalänk till inlägget / theo / Kommentarer (0)
ska nog åka och fixa färg till theos rum i helgen, så man får det gjort. mamma och pappa kommer ändå hit, så man får passa på. lovar att ta före och efter bilder på allting sedan. eller, ska inte lova för mycket, men kan lova att jag ska försöka komma ihåg i alla fall.
helgen
2010-03-22 @ 21:00:43 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
nu är vi tillbaka hemma i jönköping, ska säga att det faktiskt vart rätt skönt att inte behöva tänka på bloggen. för även om jag inte är någon storbloggare eller har tvång på mig att skriva, så känns det som ett tvång.

helgen har vart underbar, 50årskalaset gick finfint, mats blev glad för sina presenter (av oss fick han sitt favorit whiskey och en whiskeybok) måste påpeka att mats mamma var en av dom mysigaste människorna jag någonsin träffat och jag tror hon var strax över 80 år och så mysig. det gick förresten bra att åka tåg med theo, påväg till lidköping sov han på tåget, nu påväg hem så var han vaken halva resan och älskade att kolla ut genom fönstret. vi vinkade till älgar och tanter och allt möjligt. theo har förövrigt kommit in i en period då han går upp runt 6 varje morgon, det är lite omtumlande, då han nästan alltid gått upp runt åtta-nio på morgonen och jag är inte direkt en morgonmänniska. jag brukar somna på soffan och låta theo leka för sig själv tills han slänger sig på mig.

en rolig sak som hände var att jag pratade med johans mamma om att vi borde skaffa en bänkdiskmaskin då dom sagt att det i stort sätt inte skulle gå med vanlig diskmaskin hemma hos oss och johan har tröttnat på att diska. när vi precis kommit hem igen så ringer johans mamma och berättar att johans gudmor ska sälja sin som hon har (den är i rätt bra skick) och vi får köpa den. jag älskar när saker och ting bara flyter på, så min mamma och pappa ska åka och hämta den i helgen. skönt att inte behöva diska allt för hand. snart kommer jag inte vilja flytta härifrån längre.

tyvärr så har jag inte så många bilder ifrån helgen men johan tog ju några bilder med sin iphone och höll på och förresten har jag köpt en sjukt snygg (magkort) tröja med axeldetaljer och om jag är riktigt duktig till slutet av månaden ska jag nog gå och köpa mig en stor (stor!) fin väska att förvara min lilla plånbok i. haha


morgontrötta och jag fick för första gången höra att theo och jag har liknande ögon, underbart!
onsdag
2010-03-17 @ 21:02:22 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
idag har det inte hänt så mycket egentligen. vi har mest packat och gjort pankakor. imorgon klockan tio går tåget mot lidköping och johans mamma och 50års-kalas. theo ska för första gången få åka tåg och vi ska för första gången få se hur det går att åka tåg och buss med barnvagn, packning och en lite pojke. jag hoppas innerligt att han ska sova hela resan och inte föra något väsen av sig. annars kan han glömma att han får åka tåg tillbaka hem med mig, han kanske får åka med johan om han är snäll. nej, men jag tror det kommer vara jag som är den lugna och johan som tycker att vi ska hoppa av vid nästa station för att det inte funkar (som vanligt när vi åker buss här i jönköping).

så, det blir nog ingen uppdatering förrns vi kommer hem igen på måndag och jag kommer antagligen inte ha så mycket att berätta då heller. nu blir det lost och spänning och hat när avsnittet är slut, om det inte är lika kass som förra veckans avsnitt. ge mig lite mer spänning, tack.
...
2010-03-17 @ 13:15:58 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (1)
jag gör en paow och saknar mitt blonda hår
tisdag
2010-03-16 @ 15:06:33 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (2)
gick sådär med att dokumentera min morgon, somnade på soffan och vaknade av att theo stökat ner en hel del. gjorde mig iordning för stan och mötte uppe louise. när jag kom hem möttes jag av detta;



känns som dom kanske har ett gemensamt intresse ändå?
outfit
2010-03-15 @ 18:26:28 / Permalänk till inlägget / kläder / Kommentarer (0)
funderar på att ha shorts imorgon, med strumpbyxor då, om det är lika fint väder som idag.
kläderna i sängen var ren tvätt som jag nu har hunnit vika, tycker det är tråkigt att vika tvätt och brukar dra ut på det in i det sista. shortsen är förövrigt ett par jeansleggings jag klippte sönder i ren desperation över att jag inte hade några kläder, vi får se vad jag egentligen tycker om dom. kommer säkert lipa sen när jag insett vad jag gjort.

today
2010-03-15 @ 16:32:34 / Permalänk till inlägget / kläder / Kommentarer (0)


såhär ser jag ut för några minuters balkonghäng i solen
när är det okej att börja använda solglasögon på heltid?
måndag
2010-03-15 @ 15:19:21 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
varje gång jag ska skriva vad det är för dag så måste jag dubbelkolla så jag hänger med i svängarna, har ju skrivit fel förut och kommer säkert skriva fel flera gånger. jag har verkligen ingen koll.

började min dag med att inte vilja gå upp när theo ville gå upp, som vanligt. fast jag har mina knep så jag kan vinna lite sömn på morgonen. och sedan går allt som på schema vad som händer, ungefär samma sak varje morgon vid samma tid. det är nog det skönaste att man vet vad som händer när. smakade på mitt nya te som jag upptäckte var rosa, smaken var hallon/jordgubb och det smakade sjukt äckligt! imorgon har jag socker i mitt te och kanske mjölk, för att härda ut. drog på theo sin nya jacka och tog med mig en filt ut på balkongen. där satt vi i 5 minuter innan jag tröttnade på att det vart kallt från ena hållet och varmt från det andra hållet där solen lyste på, men överlag är det ju fint väder ute.

förövrigt så peppar jag som fan till popadelica, samtidigt som det känns lite vemodigt att veta att veckan efter börjar jag jobba igen. imorgon ska jag dokumentera hela min morgon i bilder, så slipper jag skriva en massa onödigt.




later
god morgon
2010-03-15 @ 09:15:49 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
jag är bara så sjukt arg och irriterad på allt nu
lördag
2010-03-13 @ 16:09:49 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
vi går numera under namnet 'Familjen skinnjacka'. åkte till ikea och skulle kolla lite, hittade bord och stolar som jag ville ha men som johan vägrade konka runt på, så får väl fixa detta när mina föräldrar kommer. gick istället och köpte en jacka till theo, en jättefin i fuskskinn. så nu är nog vilkoret att vi tre inte har skinnjacka på oss samtidigt.

är förövrigt jättefint väder ute idag, lovade johan att inte ha något inplanerat imorgon. men känns som det är dags för årets första picknickdag i stadsparken.

later
party killer
2010-03-12 @ 22:59:18 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
fick för ett ögonblick den briljanta idén att dra till trollhättan och club feber imorgon, tills jag kollade upp vad det skulle kosta. en riktig party killer alltså. så nu får jag ändå stanna i jönköping och göra det bästa av situationen, typ lägga alla mina pengar på ett par byxor eller så, eller ta en titt på ikeas rea som startade idag. något måste jag underhålla mig med. men idén om trollhättan och club feber var ju inte helt fel ändå. patrick och hans band spelar ändå. patrick som jag var småförälskad i under första delen av gymnasiet. haha. hittade förövrigt balbilderna på oss tillsammans när jag var hos mamma och pappa sist. jag var jättefin, patrick också med sina dreads. gud vad tiden går fort. jag minns att det var värmebölja i sverige och jag hade bränt min rygg på det mest av underliga sätten. det var liksom rött och mitt i allting var en vit fläck, fortfarande ett mysterium för mig. jag kan ju bjuda på en rätt så suddig bild på mig och patrick ifrån balen och sedan äta upp min påse med cheezballs och låtsas vara världens partyprisse.

ändrade planer
2010-03-12 @ 21:29:08 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
elin kommer inte, vet inte vad jag ska göra istället. fick plötsligt ingen lust till någonting
heart
2010-03-12 @ 16:59:47 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
vill inte höra eller se mer om lycklig kärlek och söta pojkar
nej, ge mig olycklig kärlek och trasiga hjärtan

...
2010-03-12 @ 14:48:59 / Permalänk till inlägget / tankar / Kommentarer (0)
jag har tröttnat på alla som hela tiden bara klagar, hela den här det-är-mest-synd-om-mig-attityden. det räcker med att man råkar säga att man sov lite dåligt inatt så är det igång, för då har den andra personen alltid sovit dåligt, kan inte sova bra, sover helt plötsligt aldrig. det värsta med dessa människor är att dom är sjukt självupptagna! dom märker det verkligen inte själva, utan påpekar alltid att dom behöver tid för sig själva, måste vara själva, har inte tagit hand om sig själva på länge, har inte ens tänkt på sig själva på ett bra tag. dom försöker alltid bräcka allting, hela tiden. det är skillnad på bitterfittor och bitterfittor. om ni bara slutar vara så självupptagna så märker ni att ni bara tänker på er själva och orsakar er själva problem genom er taskiga attityd. punkt
bajs
2010-03-12 @ 13:45:38 / Permalänk till inlägget / theo / Kommentarer (0)
var precis med om mitt första bajsäventyr! ni behöver ju inte fortsätta läsa nu om ni inte känner för det. efter theo hade ätit så kände jag att jag vart tvungen att duscha, kommer inte ihåg när det var sist (jo, okej, 3 dagar sedan ibland glömmer man av att ta hand om sig själv) så tänkte jag att det var en underbar idé att låta theo sitta utan blöja, eftersom att han i sånna fall bara kissar. theo är en sådan liten pojke som bajsar en gång om dagen inom en timma efter det att han går upp, med vissa undantag. idag var tydligen en sådan dag. han satt och lekte medans jag duschade och så hörde jag hur han kröp ut ur badrummet, så ropade jag lite på honom och vi lekte lite tittut och han var jätteglad. när jag var klar så klev jag ur duschen och såg att theo hade något runt munnen, ungefär där höll jag på att dö. då har en lille pojken krypit ut ur badrummet, bajsat på hallgolvet, dragit med sig bajs in i badrummet och kommit på att man kan ju smaka på bajset. han såg glad ut i alla fall. jag blev inte arg på honom men det var bara att sätta en  liten pojke i duschen och duscha av honom och sedan sätta honom i hans säng med massa täcken och handdukar över så han inte skulle frysa. och det var bara för en nyduschad mamma att torka upp allt bajs medans theo, jätteglatt satt fint i sin säng och lekte.
barnmöbler
2010-03-12 @ 09:36:54 / Permalänk till inlägget / theo / Kommentarer (0)
åh, satt i flera timmar igår och letade efter möbler till theos rum, höll på att bli galen tillslut. jag vet vad jag vill ha i hans rum, men det är så svårt att hitta just dom grejerna. det mesta finns ju på ikea, men deras barnmöbler är ju faktiskt inte så jättebilliga, man kan få billigare på andra ställen vilket också gör att det inte ser så ikea-aktikgt ut i hans rum, men jag ger snart upp och tar mina pengar och drar till ikea och köper allting, så att jag får det gjort någon gång.

theo har förövrigt möblerast om runt matsalsbordet och just nu är han och hämtar en gosenalle inne på rummet, han passade på att kolla så att allt stämde i garderoben inne på rummet också.

later
god morgon
2010-03-12 @ 09:09:59 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (3)
min jättesnälla bror har suttit och fixat med designen till min blogg. så krånglar det lite så är det för att allt är nytt.
ska fortsätta gosa med theo och dricka kaffe.

later
god natt
2010-03-11 @ 22:51:40 / Permalänk till inlägget / theo / Kommentarer (1)
idag har jag känt mig lite nere, det är sånt som händer ibland. ingenting känns bra, ingenting ser bra ut, allt är bara skit. men det är så man känner ibland. imorgon ska jag planera måltider så att jag kan infinna mig på stationen vid ett, när elin kommer. har behov av nya kläder (nej, inte egentligen) men jag håller på och kollar runt efter behövliga saker till theos rum, dags att börja införskaffa allt så att han snart kan flytta in. kommer nog kännas konstigt dom första nätterna när han ska sova i sitt alldeles egna rum. själv ville jag alltid ha eget rum när jag var liten, lyckades få ett tillslut. vet inte hur länge jag hade det innan jag flyttade in hos min syster igen. har aldrig vart bra på det där med att vara ensam på nätterna. när jag tänker efter kanske theo alltid kan sova inne hos oss, så att han inte känner sig ensam. kanske ska köpa en extra säng och ställa i hans rum, bara utifall att.


god natt
...
2010-03-11 @ 12:10:58 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (3)
nej, om man skulle ta och flytta till stockholm istället. det är något med den staden som lockar mig något så fruktansvärt
today
2010-03-11 @ 10:41:42 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
tänkte ta en bild på vad jag nyss tog på mig, men så gick det inget bra och alla bilder blev otroligt fula. så kände jag bara att, det spelar ingen roll, en bild måste upp. jag ser inte alltid lika weird ut som på bilden, kanske mestadels av tiden, men inte alltid. jag gör mig nog inte speciellt rättvis på bild, men vem orkar vara snygg jämt?

(HAHAHA)

god morgon
2010-03-11 @ 08:37:26 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
har suttit och kollat runt på kläder nu på morgonen, blir jättesugen på att beställa hem en massa. men har kommit fram till att jag får ta mig ut och prova kläderna så att dom sitter bra också. jag brukar aldrig skicka tillbaka kläder som jag blir lite halvt missnöjd med.

tror theo har fått feber, han har vart lite varm hela morgonen och nu vill han leka.

later
...
2010-03-10 @ 12:59:38 / Permalänk till inlägget / tankar / Kommentarer (0)
jo, och så hatar jag alla snygga indiebrudar som vet hur man klär sig
vänner
2010-03-10 @ 12:48:22 / Permalänk till inlägget / tankar / Kommentarer (1)
en sak som kan störa mig är när mina vänner går och skaffar sig bättre vänner och så sitter jag där, fortfarande med vänner men ingen som är sådär min allra bästa vän. jaha, och vem ska jag dela all min lycka och all min sorg med? för vem vill berätta allt för någon som bara är en vän, som ändå sedan går och skvallrar. jag förstår att man inte lever under samma villkor längre, att man förändras och inte delar livet på samma sätt som innan. och jag går inte på allt snack om att johan är min nya bästa vän, för jag vill gärna hålla isär begreppen pojkvän och vän. hur gör man för att skaffa nya vänner eller försöka uppgradera sig i status med dom vänner man redan har? för jag tar inte för mig, jag vill inte vara en pain in the ass som hör av mig hela tiden till den grad att dom tillslut slutar höra av sig. jag är en bitterfitta när jag umgås med dom vänner jag har, verkligen bitter. ibland undrar jag hur dom står ut med mig över huvud taget. kanske för att jag är en söt vän, samtidigt som jag är världens sämsta vän. jag hör aldrig av mig, jag anstränger mig inte så mycket till att hålla kontakten över huvud taget. för jag tänker att oavsett vad som händer så har man fortfarande varandra. man behöver inte höras jämt, man behöver inte spendera varje sekund tillsammans för att man ska räknas som vänner. och det är den filosofin som har gjort att jag hamnar längst ner på listan. det är inte det att jag tar dom för givet, för det gör jag inte. när jag väl anstränger mig, så anstränger jag mig. man vill ju inte vara en dålig vän, men jag lyckas alltid komma tillbaka till det facket. kanske det är så att jag inte behöver en bästa vän, jag kanske helt enkelt nöjer mig med att ha dom vänner som jag har, på det där avståndet som gör att man aldrig riktigt lyckas komma varandra in på skinnet.

såhär spenderade vi alla våra dagar en gång i tiden
onsdag
2010-03-10 @ 12:04:23 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (1)
jag har ingenting att skriva om, det är därför jag inte skrivit något. låter väldigt logiskt enligt mig själv. börjar trivas jättebra i min nya hårfärg, det känns mycket mer naturligt och jag känner mig mycket snyggare. igår var vi på jobbet och fick en tid till när jag skulle börja. så, om exakt 2 månader börjar jag jobba igen. det bästa är att jag går på johans schema och att vi kunde göra så han slutar sista april och vi har en vecka tillsammans där, dock får ju jag inga pengar just den veckan eftersom jag inte ville ta ut den på semester. istället så får några andra på jobbet ta dom passen den veckan. och nej, jag och johan träffades inte på jobbet. vi flyttade tillsammans till jönköping och fick jobb tillsammans och jag är glad att över huvud taget ha ett jobb i dessa tider. det är ju antingen jobb eller att plugga som gäller och jag känner inte för att ta en massa lån och plugga något som jag inte kan tänka mig att jobba med senare i livet.

här om dagen var det sjukt varmt ute, så varmt att jag fick ta av theo vantarna för att jag själv inte kunde ha mina vantar på mig. johan har en plan att lära theo lösa alla rubiks kub's som finns, eller i alla fall dom som johan har. själv kan jag bara originalet. theo däremot älskar johans kubar, får inte leka med dom allra finaste, men han har faktiskt en egen som är helt okej att leka med, så vi får väl se hur johan lyckas med sitt lilla projekt.



later
...
2010-03-08 @ 20:47:03 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
vinkväll
2010-03-08 @ 10:23:46 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (1)
jag önskar att jag hade haft ett indiehjärta när jag var 16, alltså att alla mina vänner var så där coolt indie och vi drack rödvin hela kvällarna och lyssnade på svår musik. det närmsta indie jag kom var att försöka, försöka vara indie. nu gör det mig inte så mycket att mitt försök att vara indie misslyckades, jag fick fina vänner ändå och vi drack rödvin ändå. jag var dock 19 när dom där vinkvällarna började komma. minns speciellt en som började som en fika med elsa men helt plötsligt blev en vinkväll på meza. det var fina tider det, jag tror att elsa vart involverad i dom flesta stunder i mitt liv som är värda att minnas. nu bor hon i oslo och jag i jönköping, det är x antal mil emellan oss. jag borde boka en resa upp och återuppliva vinkvällen och hälsa på alla mina vänner med ett icke existerande indiehjärta. vafan, vi kanske ska passa på och flytta till oslo istället?
god morgon
2010-03-08 @ 09:14:36 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
nu ska jag hinka i mig en kanna kaffe med en bebis fastiglad på benet
minnen
2010-03-07 @ 22:39:30 / Permalänk till inlägget / tankar / Kommentarer (0)
när jag är ensam hemma, speciellt på kvällarna, så börjar jag tänka på saker jag saknar. det är väldigt sällan människor jag saknar, utan vissa platser, vissa stunder, vissa upplevelser. och även om jag kanske inte alltid vill tillbaka, så finns alltid den där tanken 'om'. det fanns en tid i mitt liv då jag satte låtar till allting, bara för att kunna relatera minnet till en låt eller låten till ett minne. ibland lyckades det, ibland inte. och ibland hatar jag att sitta och kolla på gamla kort och verkligen längta ihjäl mig till att få uppleva något liknande igen, känna samma känslor igen. mitt minne har dom senaste åren blivit så fruktansvärt bra att jag kan komma ihåg små detaljer, komma ihåg den exakta känslan och komma ihåg vad jag tänkte. jag vill inte säga att jag är olycklig, för det är jag inte, men jag vill inte heller säga att jag är lycklig. jag är lycklig över theo, men där slutar det också. och även om jag lärt mig uppskatta livet och allt som hör till så känner jag bara att jag ibland vill lämna allting (inte theo) och börja om på nytt, på ett nytt ställe, med nya möjligheter.
note to self:
2010-03-07 @ 22:12:17 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
om jag vill droppa dom sista kilona så är det inte en bra ide att hetsäta när theo gått och lagt sig med ursäkten 'man vet aldrig när man får äta igen'
varma koppen
2010-03-07 @ 21:14:57 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
just nu sitter jag och peppar oscarsgalan som är inatt! ja, alltså, jag ska ju inte sitta uppe och kolla inatt utan spela in det och kolla imorgon kväll. så man kan säga att jag sitter och peppar för oscarsgalan som jag ska se imorgon. det ser jag fram emot.

jag festar till och med till det med en varma koppen, orkar inte laga mat (igen). känns inte som jag gör annat och äter när jag går upp tidigt, fast vem klagar egentligen. johan ringde från jobbet precis och tipsade om en sida med kläder och sa 'hitta nånting', hehe, det där kommer han få äta upp den lille pojken, ska se om man kan beställa allt på hela sidan och sedan låta det ligga i min byrå i två veckor innan jag säljer det.

nej, man kanske ska festa loss med en till kopp av det varma



(jag är osminkad och oduschad och allmänt äcklig, men vem har på sig galaoutfiten en söndag kväll? om man inte ska vara med på själva oscrasgalan då)
...
2010-03-07 @ 12:29:33 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
johan brukar säga att jag är en disk-maker, alltså att jag producerar disk. vilket jag inte håller med om, man använder ju inte mer än nödvändigt. fast nu vet jag inte riktigt om jag bara ljugit för mig själv. diskade för 2 timmar sen och diskhon börjar redan fyllas på succesivt med disk, vet bara inte vart allt kommer ifrån?
projekt
2010-03-07 @ 11:38:53 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (1)
jag glömmer alltid av att själv äta varje gång theo äter sin frukost, enbart för att jag är helt uppe i att han ska få sin underbara frukost, liknande hotellfrukost och tycka att jag är världens bästa mamma. och sen kommer vi till den stunden efter theo ätit, då jag plockat bort, diskat av och tvättat av theo, den där stunden då jag inte riktigt vet vad jag ska göra. är jag hungrig, borde jag äta? svar: ja.

är det någon som har testat att skaffa sig ett barn som älskar sin mamma så mycket (enbart på grund av den underbara frukost han får varje morgon) att han bokstavligt talat klänger sig fast i mitt ben, följer varje rörelse jag gör, gråter såfort jag går en meter ifrån honom. detta gör att min frukost blir ett projekt. först måste jag lyfta med theo in i köket, ta med mig någon leksak som han inte alls är intresserad av, nej, för han vill leka med tallrikar och köksknivar, mycket mer intressant. samtidigt ska jag fixa med min frukost, underhålla theo, stressa lite för mycket så hälften går fel. sedan måste jag bära in theo i vardagrummet (jag gillar att äta frukost framför teven) och springa och hämta min mat, samtidigt som theo får panik och skyndar sig efter.

kommer tillbaka in i vardagsrummet och måste hitta lämplig plats att ställa frukosten (vi har inte skaffat soffbord än, det är på ingång) springa och trösta en liten pojke som undrar varför hans mamma så desperat vill lämna honom (jo, han tror att varje gång jag försvinner så kommer jag aldrig mer tillbaka) vilket gör att jag glömmer av min frukost och upptäcker den senare när theo tycker det är en bra idé att äta upp den, varpå jag flyger upp och säger 'usch theo, nejnejnej!' och då blir han ledsen igen.

tröstar lite och sätter honom bland sina leksaker och ska äta min frukost då theo tycker att det är skitkul att klänga på mamma, enbart för att hon håller på med någonting. det tar några timmar att äta upp frukosten, alternativt några sekunder då jag slänger den i mig. när jag ätit upp så tycker inte theo att jag är lika rolig längre, nej, då ska man fram och pilla på teve och öppna lådor och leta sladdar och störa pappa som sover för han jobbat natt.

och sen är det dags för theos lunch, vilket gör att jag glömmer äta lunch själv och inser efteråt att jag är hungrig och så börjar allt om igen. kanske ska lägga ner det där med att vara världens bästa mamma, det är ett heltids jobb vill jag lova.
god morgon
2010-03-07 @ 11:24:06 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
åh, ända sedan jag lyckades få theo att sova bra tider så blir jag helt förstörd varje gång han vaknar och vill gå upp runt sju. jag hade tur att han somnade igen två timmar senare så jag själv kunde sova lite till. ska ta en lång sovmorgon på tisdag, kanske rentav bo i sängen hela tisdagen.

det händer inte mycket i mitt liv, känns som jag gör samma saker varje dag, tänker på samma saker varje dag och umgås med theo på samma sätt varje dag. det är så tråkigt när det är både is och vattenpölar på vägarna ute, för det gör det inte lätt att gå ut att gå, än mindre att källarvägen är igensnöad och att dra barnvagnen upp för trappan och få upp den tunga dörren känns inte som något jag klarar själv. men imorgon är johan ledig och då ska vi faktiskt gå ut på en promenad i det, förhoppningsvis, fina vädret.



(jag ska försöka ta lite andra bilder ibland också, men det är så svårt när han är så söt och inspirationen inte direkt är på topp)
god morgon
2010-03-06 @ 10:23:06 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (1)
ska spendera min dag med att söka sönder alla jobb som finns att söka och leta efter en vårjacka till theo.

inatt var det jobbigt, precis när jag skulle till att sova vaknar theo och vill äta, han får äta och somnar om efter ett tag. sen två timmar efter detta vaknar theo igen, jag tänker att han vill äta igen, theo tänker att han vill vara trött och ledsen i en timma utan att äta och utan att mamma kan göra något. detta resulterar i att jag blir sjukt irriterad (ni vet, mitt i natten och man är sjukt trött och orkar ingenting) theo blir ju inte gladare för att jag försöker för mycket. tillslut lägger jag ner honom bredvid mig så ligger han och snyftar lite och halvsover. fast jag kan inte somna för det, men slumrar till någon halvtimma. tills johan kommer från jobbet och får ta theo så jag kan sova. lämnade sängen halv nio imorses även fast theo vaknade illpigg en timma innan mig. tur att han är lätt att underhålla samtidigt som man slumrar lite.

later
...
2010-03-05 @ 23:33:21 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
jag kan inte sova och under hela kvällen har jag suttit och uppdaterat facebook för att se att andra mierabla människor faktiskt också sitter hemma en fredagskväll... tydligen så är det nästan bara jag hemma en fredagskväll, har vart snålt med uppdateringarna alltså.
fabolous life
2010-03-05 @ 21:24:01 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (2)
jag önskar att jag hade fler bilder på mig själv att lägga upp, visa vad jag hade på mig varje dag och så. men tyvärr är ju min garderob (byrå) lite begränsad och tyvärr så funkar det inte att önska att den snygga tröjan låg där i, för varje gång så ligger mina tråkiga tröjor fortfarande där. eller, ibland ligger dom i tvättkorgen också, bland theos söta små tröjor.

mina grannar har nog fest, springer folk i trappuppgången, eller springer och springer. det kommer några lite då och då och plingar på hos dom. jag känner mig så gammal varje gång dom har fest, står i nyckelhålet och kikar vad det är för folk utanför min dörr. haha. borde springa upp och plinga på och fråga om jag får vara med. men istället så funderar jag på att gå och sova. the fabolous life of a mother... men nästa vecka kommer elin och då är det johans helg med theo så vi får se vad vi hittar på, det blir i alla fall finalen på melodifestivalen (är det ens finalen då?) jag följer det ju inte direkt.

nej, om man kanske skulle ta och äta upp johans chips istället.
sömntutor
2010-03-05 @ 18:18:53 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
jag somnar av utmattning på soffan och vaknar av att johan gått till jobbet och theo fortfarande sover. känner mig väldigt förvirrad, vad ska jag göra nu? borde egentligen väcka theo så att han inte sover bort hela kvällen och istället vara vaken hela natten, men den stackaren sover ju egentligen inte så mycket på dagarna och det är ju lite skönt med egentid. vet bara inte vad jag ska göra, känns som jag inte vart själv på länge.

hämtade mitt paket idag med grejer till hallen, nu väntar jag bara på att gubbarna från bygginvest ska komma och kolla på taket och väggarna och fixa det så att jag kan börja sätta upp allt. någon som vill komma och göra mig sällskap i helgen? johan jobbar natt och sällskap är ju kul

god morgon
2010-03-05 @ 09:32:44 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
just nu sitter jag i valet och kvalet över om jag ska ringa till vår hyresvärd eller inte. jag har något så fruktansvärd telefonskräck och det tar evigheter innan jag ens vågar lyfta telefonen och ringa. om det inte gäller att ringa någon familjemedlem, det går suveränt. kanske kan jga väcka johan och be honom ringa, så kan han somna om sen. jag får dricka upp mitt te och bestämma mig undertiden hur jag ska göra.

later

________________________________________________________________________________________

update


hur har jag missat att man kan felanmäla på bygginvests hemsida? så många gånger som jag suttit och tittat på numret men aldrig lagt märke till länken till felanmälningen. vilken lättnad det blev helt plötsligt. hoppas dom hör av sig redan idag så jag kan börja sätta upp saker i hallen och vakna upp till tätade balkongdörrar imorgon!
theo
2010-03-04 @ 15:15:05 / Permalänk till inlägget / theo / Kommentarer (0)
den senaste tiden har theo börjat fatta att klossarna till hans torn får plats i varandra och att vissa grejer ska sitta ihop, alltså han förstår hur man leker med vissa saker. det är så gulligt att sitta och titta på honom när han med stor koncentration sätter ihop sina leksaker för att i nästa stund förstöra sitt bygge och börja om ifrån början. imorgon blir han nio månader, förstå, nio månader. tiden går fruktansvärt fort, om tre månader blir han ett år. detta betyder att för ett år sedan satt jag och längtade efter att han skulle komma, även om vi inte visste att det skulle bli en pojke, så kände vi på oss att det skulle bli en liten pojke. hade det nu funnits någon bild på mig tagen för ett år sedan skulle jag lägga upp den här, men under graviditeten så finns det nästan inga bilder på mig enbart för att jag såg förjävlig ut och kände mig inte vacker någonstans. däremot såg jag och theo ut såhär dagen efter han föddes.



(mössan lånade vi på bb)
badkläder
2010-03-04 @ 14:31:55 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (2)
har hittat jättefina bikinis som jag inte skulle tveka att köpa om det nu inte vart så att jag aldrig badar, har aldrig vart så förtjust i att bada och jag är inte en så bra simmare. sedan att jag född barn och har fullt med bristningar på min degmage spelar ju in. ska försöka hitta en fin baddräkt kanske, för jag tror att det kommer bli mycket häng vid vätterstranden i sommar, förutsatt att det är fint väder.
kanske borde satsa på en bikini ändå och försöka sola bort mina bristningar. för det kan man väl, dom bleks väl i solen?
torsdag
2010-03-04 @ 11:58:53 / Permalänk till inlägget / tankar / Kommentarer (1)
häromdagen, när jag var hos tandläkaren, så satt jag och funderade på varför jag aldrig har uppsatt hår längre, förr levde jag med håret i en tofs, oavsett hur kort håret var. då var jag fortfarande blond och nu är jag brunett och känner att om jag inte har håret uppsatt ser jag fan inte klok ut. haha. ska se till att färga mina clipons också så att jag kan använda det när elin kommer nästa vecka, så har jag någon som kan hjälpa mig sätta i det.

ser förövrigt fram till att elin kommer nästa vecka! jag levde ju i stort sett hemma hos henne när vi bodde i hultsfred (yes, jag har bott i hultsfred ett år av mitt liv, inte alla som gjort det) och om 2 månader ska vi på popadelica tillsammans, precis som 2008. och det påminner mig om att jag börjar jobba om 2 månader, inte alls lika kul. skulle gärna kunna tänka mig vara hemmafru på heltid. även om jag redan har ett jobb så letar jag efter något annat, helst i göteborg eller i närheten. skulle vara skönt att komma närmre familjen. fast på ett sätt vill jag bo kvar ett år till i jönköping, dels så att johan inte ska få så jävla mycket hjälp med theo av sin familj (haha, det låter konstigt, men jag har haft theo själv här i jönköping och jag vill att johan ska uppleva samma isolering, om man kan kalla det så) för flyttar vi till göteborg nu så kommer johan inte alls uppleva samma sak som jag, och det känns orättvist. samtidigt så vill jag flytta så fort som möjligt för att theo ska få träffa sina släktingar mer ofta. men som sagt, först gäller det att få jobb och sedan lägenhet.

nu är det en liten pojke här som tröttnat på stekpannan han leker med.

later
godmorgon
2010-03-04 @ 10:19:15 / Permalänk till inlägget / theo / Kommentarer (0)
det är nog första morgonen på länge som jag sitter och dricker kaffe, väntar bara på att det ka svalna lite. idag har jag inget inplanerat, johan jobbar natthelg vilket blir en väldigt tråkig helg för mig och theo, sen att det är isvägar ute gör det ju inte så mycket roligare att gå ut. kanske får satsa på en innehelg med lek. theo har nyligen börjat uppskatta sina gosedjur, speciellt en nalle som snarkar så magen rör sig, haha. det är jättesött, ungefär som att theo tror att det är ett annat barn.



later
onsdag
2010-03-03 @ 12:59:23 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (4)
jag tänkte som kissie, blont hår är so last year. så efter att ha spenderat dagen på a6 igår med louise så begav jag mig hem och färgade håret! jag gjorde det äntligen. det bästa är att jag faktiskt är väldigt nöjd med resultatet och att theo fortfarande känner igen mig. tröjan på bilden är förövrigt ett kap för 30 kronor som jag ska ha på 50årskalaset, nu saknas bara något att ha under.



later
god morgon
2010-03-01 @ 11:07:24 / Permalänk till inlägget / Allmänt / Kommentarer (0)
theo ville gå upp vid sju imorses men av någon anledning så gick jag inte upp ur sängen förrns vid åtta imorses, försökte underhålla honom samtidigt som jag ville sova. verkade tydligen funka.

jag har en sån där seg dag då jag inte vill göra någonting, ungefär som alla andra dagar, men idag känns det verkligen i hela kroppen. det hjälper inte heller att det snöregnar utanför mitt fönster och jag håller på att tvättar. jag ska gå och dö lite.

later
« Äldre inlägg
Nyare inlägg »